STI-reglage 

STI-reglage kallas lite slarvigt de flesta reglage där broms och växel styrs från samma enhet. Idag är i princip alla nytillverkade växel- och bromsreglage för landsvägscyklar, vissa touringcyklar, gravelbikes och cyclocross av den här typen samt vissa reglage för mountainbikes och hybridcyklar. STI benämningen används ofta oavsett fabrikat men står för Shimano Total Integration.

Vridreglage

Vridreglage är vanligt främst på standard och citycyklar där växelsystemen idag domineras av Shimano med sina Nexus-komponenter men även SRAM har nav med inbyggda växlar där växelreglaget är av vridtyp. Vridreglagen är också förekommande på enklare cyklar i mountainbike och hybridsegmentet samt riktigt lätta och fint utrustade mountainbikes med SRAM-komponenter. Ofta kallas vridreglagen för ”Grip Shift” som egentligen är ett varumärke från SRAM på just vridväxelreglage. 

Klickomkastare

Enkla växelreglage för 3, 5 och 7-växlade cyklar med fotbroms. Mest kända växelsystemet är Torpedo som senare ingick i Sachs och som sedermera köptes upp av SRAM. Även Shimano har haft den här typen av reglage men dessa tillverkas inte längre.